Állatorvosi asszisztens, beteggondozó

Hirdetés feladója: Allas.us
Munkavégzés helye: Nyíregyháza (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)
Jelentkezési határidő: 2020. május 31.
Várható kezdés: 2020. június 15.

Igen, Téged keresünk. Új kollégánkat, csapattagunkat, egy nagyon nehéz és lélekölő, de annál gyönyörűbb feladatra.

Állatorvosi asszisztens-beteggondozót keresünk.

Menhelyünk abban a szerencsés helyzetben van, hogy van egy kis rendelőnk és műtőnk, ahol hetente 3x pár órában állatorvosunk ellátja a betegeket, sérülteket, ivartalanít, és egyszerűbb lágyszervi műtéteket végez.

2 kolleganőnk egyszerre, vagy váltásban asszisztál mellette, a többi időben pedig a belső karanténunkban lábadozó kutyákat/macskákat látja el, illetve hozzájuk tartozik a kölyökrészleg is, ahol a kicsik 2 oltásig tartózkodnak, szigorúan elkülönítve a látogatóktól és a többi állattól.

Az egyik kolleganőnk, Kriszta, 18 év után úgy döntött, új utakat próbál ki, kapott egy lehetőséget, és hosszas dilemma után elfogadta. Döntését természetesen tiszteletben tartjuk, de Barbi kolléganőnk nem maradhat egyedül, hisz nem bírná, és nem is dolgozhat a hónap minden napján.

Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű megtalálni az “igazit”, de megpróbáljuk.

Elvárások a jelölttel szemben

Minimum érettségit várunk el, nyelvtudás nem szükséges.

Nagyon-nagyon fontos, hogy hozzánk sokszor súlyos esetek érkeznek. Olyan állapotú állatok, akik láttán egy átlagember rosszul lehet, vagy sokkot kaphat. Napi szinten találkozol majd nyílt sebekkel, vérrel, gennyel, kilátszó csontokkal, eleven hús látványával, parazitákkal (bolha, kullancs, atka, lárva). Hányás, hasmenés, szagok, minden van.

Nem elriasztani akarunk.
Azt szeretnénk, ha megkímélnénk egymást a felesleges köröktől, ha úgy érzed, ezt nem bírnád, ne is jelentkezz. (Egyébként mindent meg lehet szokni, tapasztalat...)

A legfontosabb és legszigorúbb kritérium, hogy rajongj az állatokért. Ezen a részlegen mérhetetlen empátia, türelem és kedvesség szükséges, hisz beteg, sérült, lábadozó állatokról beszélünk, akiknek fájdalmaik vannak. Őket akkor is el kell látni, ha a fájdalom miatt kapkodnak vagy harapni akarnak (ez azért nem mindennapos, de előfordul).
Természetesen megtanítunk arra, hogyan lehet őket biztonságosan és szakszerűen ellátni.

Soha, semmilyen körülmények közt nem emelhetsz kezet egy sérült állatra, akkor sem, ha mogorva veled. Ez alap.
Fontos, hogy tudj hatékonyan, rendszerben és gyorsan dolgozni, lehetőleg hiba nélkül. A mindennapi gyógyszerezés semmilyen körülmények közt nem maradhat el, és nagyon komolyan oda kell figyelni, ki mit kap. Az életük múlhat ezen.

Legyél jó erőben, ha bódított, vagy magatehetetlen állatot kell emelni, mozgatni.
Adminisztrálnod is kell, nyilvántartást kezelni, minden oltást, gyógykezelést, egészségügyi szűrést rögzíteni kell a megfelelő helyen, hogy bármikor visszakereshető legyen.

Nagyon fontos a higiéniai szabályok betartása is, különösen az oltatlan kölykök esetén, erre is megtanítunk. Attól, mert egy vírus vagy baktérium láthatatlan, még létezik, és ha nem veszed ezt extra szigorúan, szintén az életükbe kerülhet.
Szóval a munka nem egyszerű. De a (sajnos nem túl magas) fizetés mellett olyan tudással, élményekkel leszel gazdagabb, amivel nagyon kevesen.

Amikor egy rettegő, fájdalmakkal küzdő állat bízni kezd benned, amikor a sebek a munkádnak köszönhetően begyógyulnak, amikor talpra állítasz egy átmenetileg lebénult kutyát, amikor a csontműtött futni fog, a rühes, kopasz kutya dús bundájú lesz, a babéziás enni kezd, az leírhatatlan boldogság.

Szükséges nyelvismeretek

  • Nincs -

Előnyt jelent

Az asszisztensi végzettség nem feltétel, de nagy előny, akár állatgyógyászati, akár humán területen szerzett tapasztalatról van szó.

Feladatok

Ez az állás nem csak a klasszikus értelemben vett asszisztenciáról szól, ez csak a töredéke.

Napi 8 és fél óra a munkaidő, ebben hétvége is van, hisz mi minden nap itt vagyunk, de ha hétvégén dolgozol, hétköznapi napokon vagy szabad, beosztástól függően.

Jelentkezés módja / egyéb közlendők

Jelentkezni kizárólag fényképes önéletrajzzal, motivációs levél kíséretében lehet, csakis e-mailben: allatbarat@allatbarat.com


banner_mi_allo