Job - Állás - Karrier

70 millió forintos juttatás a magyar startupoknak

A legkiemelkedőbb magyar projektek akár 70 millió forintos tőkebefektetést is kaphatnak a Startup Campus és a Tungsram közös programja keretében.

Hardverfejlesztéssel foglalkozó kezdő vállalkozások támogatása az új akcelerációs program célja - a Tungsram és a Startup Campus közös fejlesztési programjáról van szó, melynek keretében a legjobb magyar projektek akár 70 millió forintos tőkebefektetést is kaphatnak.

A szervezők számítanak olyan hardver csapatok jelentkezésére, amelyek az alábbi területeken tevékenykednek: mobilitás, okos város, egészségügyi- és életmód technológia, agrár- vagy energia technológia – írta meg a profession.hu.

Várják a validált ötleteket a fenti területeken, vagy már folyik a munka egy prototípus előállításán is.
 
penzermek_1

Azok a csapatok, amelyeket kiválasztanak, 20 milliós kezdő tőkebefektetést kapnak, emellett gyártási kapacitást és üzleti képzést – így a féléves program végén elkészülhet egy sorozatgyártásra is alkalmas prototípus, illetve piacképes üzleti modell – tudatta a profession.hu.

A program áprilistól októberig tart majd: először üzleti képzés és termékfejlesztés lesz, majd elindul a prototípus gyártás és tesztelés.

A csapatok használhatják a Tungsram erőforrásait és mérnöki tudását, ezekkel rendelkezhetnek a Hiventures és a Startup Campus Inkubátor által biztosított 20 millió forintos tőkebefektetésből – írta meg a profession.hu.

Az MFB csoporthoz tartozó Hiventures a fő befektetési partner, mellette szakmai partnerként a Deloitte Private és a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA) csatlakozott, míg az EDC Debrecen a program hivatalos smart city partnere.

A résztvevők számára mentorálás és workshopok biztosítják a kellő üzleti ismereteket – a program után a legjobb projektek 50 milliós tőkebefektetést kaphatnak – írta meg a profession.hu.

B.A.
banner_mi_allo