Job - Állás - Karrier

800 munkahelyet őriznek meg az új egészségipari beruházások

Nemcsak az ágazat kapacitását bővítik, de 800 állást is megőriznek az új egészségipari beruházások – cél, hogy az ország önellátó legyen a legfontosabb egészségügyi termékekből.

Öt újabb egészségipari beruházást valósítanak meg hazánkban: ezek több mint 4,5 milliárd forint értékűek és 3 milliárdos kormányzati támogatással jönnek létre – tudatta az MTI.

A hírt Varga Mihály pénzügyminiszter jelentette be sajtótájékoztatón. Beszámolt arról is, hogy a válság idején is jelentős beruházásokat tesznek lehetővé ezen megállapodások. Ráadásul, nemcsak bővítik az ágazat kapacitását, 800 munkahely megőrzéséről is gondoskodnak – adta hírül az MTI.

Varga Mihály kiemelte: a program nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a magyar cégek már jelenleg is képesek hazánkat ellátni kellő mennyiségű maszkkal, Favipiravir gyógyszerrel, oltáshoz alkalmazott orvosi eszközökkel, fertőtlenítőszer alapanyaggal és légtisztító berendezésekkel.
 
A cél, hogy hazánk önellátó legyen a legfontosabb egészségügyi eszközök terén
A cél, hogy hazánk önellátó legyen a legfontosabb egészségügyi eszközök terén

A cél a programmal az, hogy Magyarország önellátó legyen a leglényegesebb egészségügyi termékekből, s ezek előállításában olyan kapacitásokkal bírjon, mellyel
a külpiacokon is meg tud jelenni – írta meg az MTI.

A támogatott cégek között van digitális mikroszkóp-gyártó, steril kötszer-előállító üzem, plazma gyűjtésével foglalkozó cég és lélegeztetőgépekhez szükséges alkatrészeket készítő gyár is.

Nem csupán egy teljesen új iparág létrejöttét segítik a programmal, hanem hazánk kiszolgáltatottságát is csökkentik. Emellett segítik a magyar gazdaság újraindítását és az exportteljesítmény-javítást – tudatta az MTI.

B.A.

 

banner_mi_allo