Job - Állás - Karrier

A McDonald’s 200 új munkahelyet teremt

Két új egységet nyitott meg 2020 szeptemberében a McDonald’s Magyarországon. A vállalat ezzel 200 új munkahelyet hozott létre.

Az M1-es autópálya két oldalán hozta létre új egységeit a McDonald’s – 2020 szeptemberében ugyanis ennyivel bővült az étteremláncolat tagjainak száma. Összesen 2,2 milliárd forintból jött létre a beruházás, mely két autós éttermet jelent. Utóbbiakban pedig 200 új ember dolgozhat – írta meg az MTI.
 
A McDonald's új éttermeiben 200 ember dolgozhat
A McDonald's új éttermeiben 200 ember dolgozhat

Az első McDonald’s 1988-ban nyitotta meg kapuit hazánkban. Jelenleg 92 éttermet üzemeltet Magyarországon, 6 ezer munkatársa van. Csak 2019-ben mintegy 80 millió vendég fordult meg náluk – tudatta az MTI.

Scheer Sándor, a McDonald's magyarországi Developmental Licensee partnere már tavaly beszámolt arról, hogy új éttermek épülnének – nemcsak országossá vált a házhozszállítás lehetősége, a modernizálást és a hálózat bővítését is elsőszámú feladatnak tartották – adta hírül az MTI.

Nemcsak a két autós étterem nyílt meg azonban, 2020-ban egy harmadik egységet is létrehoztak. A magyar McDonald’s éttermek több mint felét most is helyi vállalkozók üzemeltetik, franchise rendszer keretében – írta az MTI.

B.A.
banner_mi_allo