Job - Állás - Karrier

A munkaerőhiány kezelése az új veszprémi iparospark célja

A jövő szakmunkásait képezi majd az az új iparospark, melynek alapkövét április elején fektették le Veszprémben.

Szerszámkészítőket, lakatosokat és esztergályosokat képeznek majd első körben abban az iparosparkban, melynek alapkövét április elején tették le Veszprémben. A beruházással a 2022/23-as tanévtől 22 tanuló, majd pedig 50 fiatal szerezhet piacképes szakmát az intézményben – tudatta az MTI.

Később bővítenék a lehetőségeket, ugyanis a szakképzés mellett felnőttképzést és kutatás-fejlesztést is indítanának. Az oktatócsarnokot, mely 8,8 milliárd forintból épül fel és 1500 négyzetméteresre tervezik, 2022 júniusában adhatják át – írta meg az MTI.
 
Piacképes tudást adnának a fiatalok kezébe a készülő iparosparkban
Piacképes tudást adnának a fiatalok kezébe a készülő iparosparkban

A beruházás a Modern Városok Program keretében valósul meg – mintaprojektnek szánják, mely megoldást jelenthet a munkaerőhiány kezelésére – mondta el Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője.

Mint azt Porga Gyula, Veszprém polgármestere hozzátette, a képzés a 21. század kihívásait eddig nehezen követte. Az iparospark megoldás lehet a gondra, mert használható tudást ad a diákok kezébe. Többek között 5 helyi vállalkozót is bevonnak, s életpálya-modellt kínálnak a tanulók számára – tudatta az MTI.

B.A.
banner_mi_allo