Job - Állás - Karrier

A négyhetes munkahét egyre reálisabb?

Egyre többen próbálnák ki a négynapos munkahetet. A dolgozók mellett ezzel a cégek sem járnának rosszul.

A munka és a magánélet egyensúlya tekintetében mindenképpen jó ötlet a négynapos munkahét, ám úgy tűnik, hatékonyabb is lehet, mint az hagyományos, ötnapos modell.

Phil Jones, az Independent lap szerzője szerint félre kellene tenni a már létező rendszereket, a négynapos munkahét bevezetése egy sokkal boldogabb időszakot eredményezne – írta meg a profession.hu.

Tény, hogy a négynapos munkahét bevezetését egyre többen támogatnák. John McDonnell, brit Munkáspárti politikus egy közelmúltban elhangzott beszédében úgy fogalmazott: „azért dolgozzunk, hogy éljünk, ne azért éljünk, hogy dolgozzunk”.

Napjainkban is különböző koncepciók léteznek vallástól, régiótól függően, de manapság a hétfőtől péntekig tartó, 40 órás munkahét a leginkább
elterjedt. Mégis, egyre többen szeretnének ezen módosítani – adta hírül a profession.hu.

A négynapos munkahét egyre több nőt és anyukát is vonz
A négynapos munkahét egyre több nőt és anyukát is vonz

A brit New Economics Foundation a közelmúltban azt javasolta, legyenek a munkahete 21 órásak. Úgy vélik, ez sokat segíthetne nemcsak a munkanélküliség problémáján, de a rossz életkörülményeken és a klímaváltozáson is.

Minderre a koronavírus miatt kialakult járványhelyzet csak rátett egy lapáttal: sok emberben tudatosult, hogy a hétköznapokban nincs elég ideje a töltődésre, a már megszokott stresszt pedig csak növelte a járvány.

Akadnak cégek, amelyek már most úgy hirdetik magukat: „Heti 4 napot dolgozunk – minden héten” – így tesz például az adatmarketing területén tevékenykedő Normally. Hasonlóan négynapos munkahetet tart az Intrepid Camera, a Lara Intimates, az Elektra Lighting, vagy Perpetual Guardian új-zélandi cég. S mind állítják: ez jó hatással van az üzletre – tudatta a profession.hu.

A négynapos munkahét előnye ugyanis nemcsak az, hogy a dolgozóknak jobb a közérzete. Segíti a folyamatban levő automatizációt is. Számos feladatkör eltűnik vagy átalakul, így nem arról van szó, hogy fennálló feladatainkat rövid idő alatt kell megcsinálnunk. Az állásunk megmarad, de kevesebb idő alatt is megoldható a munka.

A négy napig tartó munka a munkáltatók számára szintén nemcsak egészségesebb és jobb kedélyű alkalmazottakat jelenthet – költségcsökkentéssel is jár. A hét nagyrészében ugyanis senki nincs a munkahelyen, nem fogyasztanak vizet, kávét, nem kell takarítani utánuk.

Mint azt az amerikai Shae Shack vállalat elárulta: mióta négynapos munkahetet vezettek be másfél éve, sokkal több nő és kisgyermekes anyuka is dolgozik náluk, akik nagyon örültek a lehetőségnek – írta meg a profession.hu.

B.A.

 

banner_mi_allo