Job - Állás - Karrier

Alapbér-emelésről döntöttek a B.Braunnál

Átlagosan bruttó 7 százalékos alapbér-emelésről írt alá megállapodást Gyöngyösön az orvotechnikai eszközöket előállító B.Braun vállalat.

Alapbér emelésről döntöttek a B.Braunnál: az orvostechnikai eszközöket gyártó cég 7 százalékos alapbér-emelésről kötött megállapodást a dolgozói érdekképviseletekkel Gyöngyösön, a cég telephelyén – írta meg a profession.hu.

Az egyeztetés már 2021 őszén elkezdődött az idei bérekkel kapcsolatban. A dokumentum alapján a cég dolgozóinak jövedelme – amennyiben az előírt feltételek teljesülnek – a kiegészítésekkel együtt több mint 17 százalékkal emelkedhet – tudatta Bognár József, a magyarországi B. Braun Medical Kft. gyöngyösi gyáregységének termelési igazgatója.
 
Alapbér-emelésről döntöttek a B.Braun vállalatnál Gyöngyösön
Alapbér-emelésről döntöttek a B.Braun vállalatnál Gyöngyösön

Az elfogadott javaslat alapján azon munkatársak bére, akik a legnagyobb létszámban dolgoznak Gyöngyösön, szerelék-összeállító munkakörben és nem próbaidősek, bruttó 1605 forintról 1720-ra nő. Emelik a cafeteria összegét és a bónuszokat is, így átlagosan 424 ezer forintot meghaladó bruttó fizetést kaphatnak havonta – adta hírül a profession.hu.

A B.Braun egyébként 21 telephelyet üzemeltet hazánkban, 18 közülük ún. dialízis központ, míg Budapesten fejlesztő központ is működik.
Gyöngyösön a cégnek jelenleg 1600 ember dolgozik – éves szinten csaknem 60 millió egyszer használatos orvosi eszközt gyártanak, infúziós és transzfúziós szerelékeket, cyto-szetteket, katétereket, műtéti elszívó rendszereket, valamint sebkezeléshez használt eszközöket – tudatta a
profession.hu.

Fotó: bbraun.hu

B.A.
banner_mi_allo