Job - Állás - Karrier

Bértámogatási program: 200 ezren is igénybe vehetik

Az állami bértámogatási program, mely a munkahelyek védelmében jött létre, akár 200 ezer embert is érinthet.

Jelenleg hazánkban csaknem 4,5 millió ember dolgozik – napról-napra módosul azonban a munkaerőpiac, állandóan reagálva az újabb kihívásokra. Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár ezért igen fontosnak nevezte, hogy támogatási programokkal készen várják ezeket a helyzeteket – írta meg az MTI.

Hasonlóan ahhoz, mint a tavasszal, a koronavírus-járvány első időszakában, az állam komoly segítséget ad a fizetések kifizetéséhez: a bruttó támogatási összeg 241 500 forint – ennyit tudnak biztosítani a munkaadóknak az igénylés alapján – tudatta az MTI.
 
A távmunkások is segítséget kapnak

A távmunkások is segítséget kapnak

A távmunka szabályozása szintén szóba került. Ehhez ma már rendelkezésre állnak a jogi alapok, s lehetővé teszik, hogy a megállapodás formájában lényegesen
eltérjenek a munkakönyv tartalmától.

Segítséget jelent a költségátalány biztosítása is – miután a versenyszférában a munkaadó és a dolgozó megállapodhat, a minimálbér 10 százalékáig, 16.100 forintig átalányt lehet elszámolni. Arra korábban is volt lehetőség, hogy valamilyen megosztásnak megfelelően a rezsiszámlákat a cég elszámolja, ha valaki távmunkában dolgozott. Ez azonban meglehetősen körülményes volt. Az átalány segítségével ez most leegyszerűsödik – írta meg az MTI.

B.A.

 

banner_mi_allo