Job - Állás - Karrier

Bővít a Sangsin gyár- 150 új állás Jászberényben

Sokszorosára növelheti termelését Magyarországon a koreai Sangsin vállalat. Az akkumulátor-alkatrészeket gyártó cég állami támogatást kap.

Állami támogatás segítségével bővít hazánkban, Jászberényben a koreai Sangsin gyár, mely akkumulátor-alkatrészeket állít elő. Minderről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszélt budapesti sajtótájékoztatóján január 7-én – adta hírül az MTI.

Beszámolt arról, hogy a Sangsin Hungary Kft. 10,5 milliárd forintból bővíti jászberényi üzemét, s ehhez a magyar kormány 3, 15 milliárd forinttal járul hozzá. A támogatás bőségesen megtérül majd, ráadásul 150 munkahelyet is teremt a városban.

Bővít a Sangsin Hungary Kft. Jászberényben
Bővít a Sangsin Hungary Kft. Jászberényben

A beruházás jelentősége kapcsán Szijjártó Péter azt mondta: egyre biztosabb, hogy a válságot követően is az egyik húzóágazat lesz az elektromos közlekedés.

Cho Beom Hee, a Sangsin hazai ügyvezető igazgatója dicsérte a beruházási feltételeket, s kiemelte: Magyarországot más koreai vállalatoknak is ajánlják majd. Véleménye szerint a munkaerő képzett, a földrajzi elhelyezkedés kedvező, s ez jelentősen könnyíti az európai autóiparba történő bekapcsolódást – tudatta az MTI.

B.A.

 

banner_mi_allo