Job - Állás - Karrier

Bővíti miskolci gyárát a Sanofi

Jelentős összegből, 7 milliárd forintból bővíti a Sanofi miskolci gyárát – a fejlesztéssel akár 90 ezer fecskendőt is előállíthat óránként.

Több mint 7 milliárd forintból újul meg a Sanofi cég miskolci üzeme – a bővítés során új gyártósor készül, mellyel óránként akár 90 ezer fecskendő is előállítható.

Az állam 1,2 milliárd forinttal járul hozzá a miskolci üzem bővítéséhez. A gyár termelési kapacitása ezzel 50 százalékkal nő, ami nem kevés – írta meg az MTI.
 
Akár óránként 90 ezer fecskendő állítható elő a fejlesztéssel
Akár óránként 90 ezer fecskendő állítható elő a fejlesztéssel

A Sanofi a tervek szerint termékei 95 százalékát a világ 65 országában értékesíti majd 2022 tavaszától kezdve.

A vállalat 2013 óta stratégiai partnere a kormánynak. Szijjártó Péter szerint az eltelt évek igazolták, hogy a megállapodásnak van létjogosultsága. A koronavírus járvány még inkább felértékelte a gyógyszeripart. Mindenki a gyártókat figyeli, az oltóanyagot várva – írta meg az MTI.

Miskolcon Európa legmodernebb fecskendőgyárára számíthatunk – emelte ki Rónay Tamás, a Sanofi hazai vezérigazgatója. Mint hozzátette, az üzem már most is komoly szerepet tölt be a vállalaton belül. Az elmúlt, közel 3 évtizedben 24 milliárd forintot költöttek rá.

A cégcsoport valamennyi stratégiai tevékenysége jelen van belföldön, köztük a hatóanyag-gyártás, a kémiai kutatás és az orvosi eszközök gyártása. A vezérigazgató megjegyezte: ez is igazolja a hosszútávú vállalati elköteleződést hazánk iránt – adta hírül az MTI.

B.A.
banner_mi_allo