Job - Állás - Karrier

Bővül a FrieslandCampina gyár Mátészalkán

Új beruházással tovább bővíti mátészalkai tejipari gyárát a holland FrieslandCampina Hungária Zrt.- A fejlesztéshez a magyar kormány is ad támogatást.

Bővíti tejipari gyárát a holland tulajdonban levő FrieslandCampina Hungária Zrt. A mátészalkai üzem fejlesztését 5,1 milliárd forintból valósítják meg, melyhez a magyar kormány 980 millió forint támogatást ad – írta meg a profession.hu.

A bővítésről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszélt sajtótájékoztatón, kiemelve, hogy a beruházással nemcsak a mátészalkai gyárban, de a Budapesten levő szolgáltató központban dolgozó 784 ember megélhetése is kiszámítható lesz. A gyár termelési kapacitása 25 százalékkal emelkedik a technológiai fejlesztésnek köszönhetően – tudatta a profession.hu.

Fejleszt a FrieslandCampina Mátészalkán
Fejleszt a FrieslandCampina Mátészalkán

A FrieslandCampina-nak 36 régiós tejtermelő és 450 magyar beszállító is dolgozik - az ő terményeiket használják ugyanis a termékek, többek között a Túró Rudi előállításához.

A fejlesztésekkel elérik, hogy napi 1 milliónál több ilyen finomság készüljön.

Budapesten üzemel 2017 óta a vállalat egyik pénzügyi és beszerzési szolgáltatóközpontja. A cég összes dolgozójának száma 1500, ebből 300-an dolgoznak Mátészalkán – írta meg a profession.hu.

Fotó: frieslandcampina.hu

B.A.

banner_mi_allo