Job - Állás - Karrier

Csaknem 25 ezer fővel kevesebb a munkanélküli

Bár júniusban még mélyponton volt a dolog, augusztus elejére a regisztrált munkakeresők száma 25 ezerrel mérséklődött hazánkban.

Míg június közepén a helyzet még nem adott okot igazán bizakodásra, augusztus első napjaira változás történt: 25 ezerrel kevesebb a regisztrált álláskeresők száma – tudatta az MTI.

Ez egyértelműen arra utal, hogy a munkaerőpiacon kedvező fordulat megy végbe – fogalmazott Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
 
dolgozo_lany_1

Mint mondta, köszönhetően a Gazdaságvédelmi akciótervnek, már 7 hete mérséklődik azon emberek száma, akik nem találnak munkát.

Az új bejelentett alkalmazottak száma a turizmus-vendéglátás és a feldolgozóipar terén is többszörősére nőtt – írta meg az MTI.

A kormányzati intézkedések gyorsan és célzottan zajlottak, s ezzel érdemben sikerült csökkenteni az állás nélkül maradtak számát. Augusztus első hetében már csaknem 20 ezren találtak állást.

Bodó Sándor kiemelte: több mint 1 millió dolgozón segítettek a bértámogatások és a további akciótervi lépések is – adta hírül az MTI.

B.A.
banner_mi_allo