Job - Állás - Karrier

Csaknem 500 munkahelyet teremt a dunavecsei okosgyár

Nagy volumenű beruházásba fog a Schneider Electric Dunavecsén: a legmodernebb technológiai és digitális megoldások kerülnek új gyártóüzemébe.

Okosgyár épül Dunavecsén: a nagyszabású beruházással a Schneider Electric arra törekszik, hogy új gyártóüzemében a legmodernebb technológiai és digitális megoldásokkal dolgozhassanak – írta meg a technokrata.hu.

A vállalat területe az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások megvalósítása. A termelés várhatóan 2024-ben indul majd el Dunavecsén és a cég azt tervezi, hogy 500 magasan kvalifikált munkahelyet teremt 2025 után.
 
Csaknem 500 munkahelyet teremt a dunavecsei okosgyár
Csaknem 500 munkahelyet teremt a dunavecsei okosgyár

Az okosgyárban, mely 20 ezer négyzetméteren foglal majd helyet, elektromos elosztóberendezésekhez szükséges, középfeszültségű termékeket készítenek majd.

Lényegesnek tartják a karbonsemleges működést, emellett a gyártás a legfejlettebb ipari technológiákkal folyik majd – tudatta a technokrata.hu.

Dunavecsére nemcsak azért esett a választás, mert közel van az M8-as autópálya – a cég Közép-európai Logisztikai központja Szigetszentmiklóson van, míg globális beszerzési központjuk Budapesten működik.

A vállalat egyébként 1991 óta jelen van hazánkban és csaknem 2 ezer ember dolgozik nekik: 2 üzemük van Zalaegerszegen, 1 Kunszentmiklóson és 1 Gyöngyösön - írta meg a technokrata.hu.

Fotó: se.com

B.A.
banner_mi_allo