Job - Állás - Karrier

Digitális oktatás segít hozzá a majdani jobb munkahelyekhez

Újra startol az Innovatív Iskola Program: a program testreszabott megoldásokat nyújt a résztvevőknek, melyekkel a diákok a jövő munkaerőpiacán szükséges készségeket sajátíthatják el.

Még most megalapozhatják a tanulók, hogy a jövőben megfelelő munkahelyeken dolgozhassanak: 2022 októberében ismét indul Innovatív Iskola Program – jelenleg 157 iskola a tagja.

A résztvevőknek testreszabott támogatást és megoldásokat nyújtanak: a tanárok a Microsoft Learn képzéseken tehetik magukévá a tudást, amellyel színesebb órákat tarthatnak és megtaníthatják a diákokat olyan készségekre, amelyeknek nagy hasznát veszik majd a jövő munkaerőpiacán – tudatta a microsoft.com.

Hazánkban 2012-ben startolt az Innovatív Iskola Program, s az elmúlt 10 esztendőben 157 intézmény lett a tagja. Ők mind részt vesznek a helyi kreatív energiák felszabadításában, diákközpontúvá és jövőállóvá teszik az oktatást.
 
Digitális oktatás segít hozzá a majdani jobb munkahelyekhez
Digitális oktatás segít hozzá a majdani jobb munkahelyekhez

A szakmai képzések során a tanárok és az iskolák vezetői megismerkedhetnek a Microsoft technológiákkal, valamint a szerepkörükhöz, céljaikhoz illeszkedő irányított, szórakoztató és gyakorlatias tartalmakkal.

A képzésprogram három szintű: Microsoft Educator, Advanced Educator és a Microsoft Innovative Educator Expert.

A tanárok szerezhetnek emellett Microsoft Educator Trainer minősítést is – ez azt jelenti, maguk is összeállíthatnak oktatási anyagokat és taníthatják azokat – írta meg a microsoft.com.

Magyarországon egyébként már 124 tanár szerzett Microsoft Innovative Educator Expert minősítést, ami kiemelkedőnek számít. Az Innovatív Iskola Programban résztvevő iskolák száma az elmúlt 3 évben nőtt meg jelentősen.

Vannak ún. showcase, kirakat-iskolák is, ahol a módszereket példamutató módon használják - 17 ilyen volt tavaly hazánkban, ami szintén magas szám világviszonylatban.

A program szakmai vezetője Tószegi Attila, a Herman Ottó Általános Iskola és Tudásközpont igazgatója – adta hírül a microsoft.com.

B.A.
banner_mi_allo