Job - Állás - Karrier

Egészségügyi beruházás készül több magyar cégnél

Öt magyar vállalkozás fog egészségügyi beruházásba – Az összesen 3,3 milliárd forint értékű kormányzati támogatással újabb fejlesztések várhatók.

Újabb magyar cégek foghatnak bele egészségügyi beruházásba. A kormány ad támogatást 3,3 milliárd forint értékben a fejlesztések végrehajtásához – tudatta az MTI.

Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebookon közölte, hogy 5 cég kap lehetőséget nagyobb beruházásra.

A költségvetési forrásból vitaminok – köztük a D-vitamin -, fertőtlenítőszerekhez szükséges alapanyagok, maszkok és csomagolóanyagok gyártásához járulnak hozzá. Ezek között vannak azonban a nővérhívó rendszerek, illetve a 3D nyomtatással előállított orvosi eszközök is – írta meg az MTI.
 
Növelnék itthon az orvosi eszközök és vitaminok gyártását
Növelnék itthon az orvosi eszközök és vitaminok gyártását

Nyáron indította el a Pénzügyminisztérium az egászségipari támogatási programot, s ennek keretében eddig 11 hazai vállalkozás kezdeményezett 10 milliárd forint értékben beruházást.

A program célja minimalizálni a külföldről vásárolt egészségipari termékek mennyiségét.

Varga Mihály elmondta: az önellátás fontossága a járvány első hulláma alatt kiderült. A felsorolt termékekre nagy szükség van, beszerzésüknek nem kellene nehézséget okoznia. Ráadásul az áraik emelkednek.

A támogatott beruházásokkal a magyarok biztonságos ellátását igyekeznek szolgálni, egyúttal segítik a munkahelyek védelmét és a gazdaság újraindítását – írta meg az MTI.

B.A.
banner_mi_allo