Job - Állás - Karrier

Egyre többen fektetnek be Debrecenben

Népszerű befektetési központtá vált Hajdú-Bihar megye központja – Debrecen még a Financial Times felmérésén is kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Egyre többen fektetnek be Debrecenben. A város sikerességét mutatja, hogy a világhírű Financial Times pénzügyi és gazdasági lap globális felmérésén is kiemelkedően szerepelt a Hajdú-Bihar megyei székhely – írta meg az MTI.

Az fDI Intelligence – mely a lap tőkeáramlásokkal és befektetésekkel foglalkozó része – a közelmúltban a világ legjobb befektetés-ösztönzési célpontjait kutatta. A Top 10-es listára Debrecent is feltették.

A magyar nagyvárost New York, Greater Montreal, Berlin, Hong Kong, Manama, Abu Dhabi, Düsseldorf, Dubai és Zürich előzi meg.  
 
Népszerű befektetési központtá vált Debrecen
Népszerű befektetési központtá vált Debrecen

Debrecen a saját kategóriájában – kis- és közepes város kategóriában – globális szinten bekerült a Top 5-be. Ez azt jelenti, hogy a negyedik legjobb befektetés-ösztönzési célpont, egy lapon említhető Zürich-el vagy Manamával, amely Bahrein fővárosa – tudatta az MTI.

Debrecenben 680 milliárd forint értékű külföldi beruházás valósult meg az elmúlt 5 esztendőben, s ezzel együtt 6500 új munkahely jött létre. Ezzel a város meglehetősen sokat tett azért, hogy rangos helyezést kapjon a Financial Times listáján.

A Hajdú-Bihar megyei székhely egyébként már kidolgozta 1,8 milliárd eurós fejlesztési programját, Debrecen 2030 néven, mely 21. századi, nagyszabású infrastruktúra-fejlesztési projekteket foglal magába. Többek között a repülőtér és a közlekedési infrastruktúra fejlesztését, a déli ipari park meglévő infrastruktúrájának, illetve közmű kapacitásainak bővítését, az észak-nyugati gazdasági övezet infrastruktúrájának fejlesztését, amely a most épülő BMW-gyárnak is helyet ad majd – írta meg az MTI.

Fotó: Instagram

B.A.
banner_mi_allo