Job - Állás - Karrier

Egyszerűsített szja-bevallás

A magánszemélyek az idén is választhatják az adóhatóság közreműködésével elkészített egyszerűsített szja-bevallást, erről február 15-ig kell eljuttatniuk nyilatkozatukat az adóhivatalhoz.

Az egyszerűsített bevallást tavaly vezette be az adóhatóság, az első évben közel 279 ezren éltek ezzel a lehetőséggel. Az egyszerűsített bevallás lényege, hogy az adózó egy nyilatkozattal megbízhatja az APEH-et, hogy a rendelkezésére álló adatok alapján készítse el személyre szóló szja-bevallás ajánlatát. Azoknak, akik élni kívánnak ezzel a lehetőséggel, egy rövid, egyszerű kérdésekből álló nyilatkozatot kell kitölteniük és elküldeniük az adóhatóságnak február 15-ig.

 

Adócsomag

Idén is lehet választani az egyszerűsített SZJA-bevallást

 

Az APEH a nyilatkozatok és az adóhatóságnál rendelkezésre álló adatok alapján elkészíti a bevallási ajánlatot, amit április 30-ig kézhez kapnak az adózók. Amennyiben az adatok megegyeznek az adózónál lévő igazolásokkal, aláírva vissza kell küldeni az adóhivatalnak, és ezzel érvényessé válik az adóbevallás. Az aláírt bevallás visszaküldésének határideje - elektronikus bevallás esetén is - május 20.

 

Forrás: APEH, MTI


-DS- MCOnet

 

Munkaerő Közvetítő - hunjob.hu

 

Szóljon hozzá a fórumon!

banner_mi_allo