Job - Állás - Karrier

Emelkedik a fizikai munkások átlagfizetése

A 2019-es év negyedik negyedévében 20 százalékkal volt magasabb a fizikai munkások átlagos órabére a 2018-as esztendőhöz képest.

Emelkedett a fizikai munkát végzők átlagfizetése. A Trenkwalder munkaerő-kölcsönzéssel és munkaerőközvetítéssel foglalkozó cég csaknem 7 ezer dolgozó adatainak feldolgozása után adta ki az alábbi adatokat.

Ezek alapján az 1000 forint alatti átlagbért már egy régióban sem fizetnek hazánkban, ám Magyarország különböző részei között továbbra is észlelhetők eltérések - adta hírül a profession.hu.

Hazánk középső területén ugyanis a fizikai átlagórabérek 1600 forint körüliek, míg a Dunántúlon levő, gazdaságilag fejlettebb régiókban 1400-1500 forint. Az Alföldön, Dél-Dunántúlon és Észak-Magyarországon 1000-1200 forint közötti az átlag órabér – tudatta a profession.hu.
 
fizikai_munka_1

Mivel a minimálbér idén ismét 8 százalékkal nőtt, a fizikai órabérek emelkedésére ugyancsak számítani lehet 2020-ban is -mondta el Hamrák Viktor, a Trenkwalder Industrial Business Unit vezetője, hozzátéve, hogy ezúttal mérsékeltebb emelkedés várható.

Az analízis szerint egyébként emelkedett a középvezetők fizetése is, de a fizikai fizetésekhez képest kisebb mértékben.

A BDO Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadó cég több mint 60, többségében nemzetközi tulajdonú hazai vállalat csaknem 500 középvezetőjének bérét vizsgálta, s eszerint azok az 500 ezer és 800 ezer forint közötti havi bruttó fizetési sávban dolgoznak – a bérnövekedés 7,3 százalékos 2019 negyedik negyedévében a 2018-ashoz képest. A szakemberek szerint ezek a fizetések is 7-8 százalékkal emelkednek 2020-ban – adta hírül a profession.hu.

B.A.
banner_mi_allo