Job - Állás - Karrier

Esélyteremtő call center kezdte meg működését Miskolcon

Harminc embert foglalkoztató esélyteremtő call centert adtak át Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelyén – a munkatársak száma azonban még bővülni is fog.

Esélyteremtő call center nyitott meg Miskolcon a Prohuman jóvoltából. A szervezetnél 30 embert alkalmaznak, de később akár 50-en is lehetnek a kollégák – írta meg az MTI.

A megváltozott munkaképességűeknek esélyt kell adni – hangsúlyozta a megnyitón Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára.
 
Újabb esélyt kapnak a megváltozott munkaképességűek
Újabb esélyt kapnak a megváltozott munkaképességűek

Kiemelte: a kormány célja az, hogy a megváltozott munkaképességűek is kapjanak módot a munkavégzésre, bérükből eltarthassák magukat és családjukat. Az elmúlt 10 esztendőben lényegesen nőtt azon ilyen emberek száma, akik dolgoznak: 18-ról 44 százalékra emelkedett. Vagyis, hazánkban is egyre elterjedtebb ez a foglalkoztatási forma – tudatta az MTI.

Hazánkban ma 4,2 millió ember dolgozik és közülük 160 ezer megváltozott munkaképességű – mondta az államtitkár. Ignácz Béla, a Prohuman társaság ügyvezetője szerint jószerivel bármely vállalatnál lenne mód arra, hogy alkalmazzák ezeket az embereket.

Számos pozícióba aktívabban is be lehetne őket vonni. Foglalkoztatásuk növelése kulcskérdés lehet a munkaerőpiacon, ráadásul javíthatna a munkaerőhiányon – írta meg az MTI.

B.A.

 

banner_mi_allo