Job - Állás - Karrier

Harmadik malomkomplexumát nyitja a Gyermelyi

Elkészül 2022-ben a tésztagyártó harmadik malomkomplexuma, mellyel az idén 50. születésnapját ünneplő cég jelentősen növeli kapacitását.

A tervek szerint 2022 tavaszán adja át harmadik malomkomplexumát a Gyermelyi Zrt, amely az egyik legnépszerűbb hazai tésztagyártóként mindenkinek ismerős lehet. A Gyermelyi vezető tésztagyártó, de emellett tojástermelő és malomipari szereplő is Magyarországon – adta hírül az agrarszektor.hu.

A Komárom-Esztergom megyei településen 1971 őszén kezdték el készíteni a tésztákat, a gyár tehát idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Azóta tízszeresét adja el a hetvenes évek eleji mennyiségnek.
 
Az ország egyik vezető tésztagyártója a Gyermelyi
Az ország egyik vezető tésztagyártója a Gyermelyi

Az elmúlt évtizedben jelentős fejlődésen ment keresztül a Gyermelyi, mely lisztet és tojást is értékesít a tészta mellett, s napjainkban több mint 500 embernek ad munkát – írta meg az agrarszektor.hu.

A tésztagyár teljesen automatizált, csúcstechnológiával működik, s jelenleg 118 embert foglalkoztat három műszakban. Egy óra leforgása alatt 13,5 ezer kiló terméket állíthatnak elő – tudatta az agrarszektor.hu.

Fotó: gyermelyi.hu

B.A.

 

banner_mi_allo