Job - Állás - Karrier

Ismét kevés a munkaerő – mióta nincsenek korlátozások

Bár a koronavírus-járvány hosszú hónapokra megváltoztatta a munkaerőpiaci viszonyokat, 2021 nyarára a helyzet visszarendeződött. Most inkább újra munkaerőhiány van.

A 2019-es állapothoz hasonló a helyzet nyár elejére a munkaerőpiacon. Annak ellenére, hogy a pandémia világszerte átalakította azt, 2021 nyarára ismét a munkaerőhiány dominál – írta meg a profession.hu.

Friss felmérésükből kiderül, hogy noha valamennyire nőtt az egy hirdetésre jelentkező emberek száma a járvány előtti állapotokhoz képest, a visszarendeződés folyamatosnak tűnik.

Az elmúlt másfél esztendőben nagyon sokan kerestek munkát, jóval többen adták be önéletrajzukat egy-egy lehetőségre, de a helyzet kezd a korábbi mederbe terelődni – tudatta a profession.hu.
 
Kevesebben jelentkeznek ma egy pozícióra, mint korábban
Kevesebben jelentkeznek ma egy pozícióra, mint korábban

Számszerűsítve mindez azt jelenti, hogy a 2019-es esztendőhöz viszonyítva 2020-ban lényegesen, 75 százalékkal emelkedett meg az egy hirdetésre jelentkezők száma, miközben a hirdetések mennyisége 24 százalékkal lecsökkent.

Visszarendeződést lehet azonban tapasztalni 2021 júniusára. Egy hirdetésre kevesebben adják be jelentkezésüket, vannak kategóriák, ahol a számuk a felére mérséklődött.

Ismét több területen érzékelhető munkaerőhiány. S noha 2021-ben a jelentkezések száma komolyan csökkent 2020-hoz képest, a járvány előtti állapothoz, tehát 2019-hez képest a növekedés 27 százalékos – írta meg a profession.hu.

B.A.

 

banner_mi_allo