Job - Állás - Karrier

Iváncsán 150 munkahely jön létre

Magyarországot választotta vállalata első külföldi gyártóegysége helyszínéül a Yaris Kabin török cég. A beruházás a Fejér megyei Iváncsán valósul meg.

Hazánkban hozz létre első, anyaországon kívüli gyártóegységét a Yaris Kabin török vállalat. A g,6 milliárd forint értékű beruházás a Fejér megyei Iváncsán valósul meg.

A cég traktor- és földmunkagép kabinokat gyárt majd a településen, ahol 30 ezer négyzetméteren 5 csarnokot és egy irodaépületet építenek fel – írta meg a profession.hu.

yaris_kabin_1

A beruházással 150 munkahelyet teremtenek. A tervek szerint a termelés 2021 elején elkezdődhet.

A török vállalatot 1977-ben alapította a Yaris család, székhelyük Balikesir városa. Elsősorban rakodóépekhez, markológépekhez, traktorokhoz, permetezőgépekhez készítenek kabinokat. Emellett azonban gyártanak szerszámokat, s végeznek fémlemez- és profilmegmunkálási, hegesztési, festési, összeszerelési és kutatás-fejlesztési munkákat is – tudatta a profession.hu.

Törökországban kabingyártó kapacitásuk napjainkban évi 70 ezer darab – hazájukban ez 70 százalékos piaci részesedést jelent, s 4 kontinens országaiba exportálják termékeiket.

Fotó: yariskabin.com.tr

B.A.

banner_mi_allo