Job - Állás - Karrier

Japán hegesztőrobottal dolgozik egy orosházi cég

Több mint 120 millió forintos támogatást nyert el az orosházi Euro-Unior Kft. egy GINOP-pályázaton – az összegből hegesztőrobotot is beszerez.

Nemcsak gyártócsarnokot épít az Euro-Unior Kft. a megszerzett támogatásból. Az orosházi cég 125 millió 300 ezer forintos összeget nyert el egy GINOP-pályázaton.

Ennek köszönhetően megvalósíthatja 568 négyzetméteres gyártócsarnokát és új gépeket is beszerez: egy japán hegesztőrobotot és egy lézervágó lemezmegmunkálót – írta meg a beol.hu.

A gyártócsarnok alapkőletétele október 28-án meg is történt.
 
Új fejlesztés készül az orosházi Euro-Unior Kft-nél - letették a gyártócsarnok alapkövét
Új fejlesztés készül az orosházi Euro-Unior Kft-nél - letették a gyártócsarnok alapkövét

A már 65 esztendeje létező, kazángyártással foglalkozó orosházi vállalat a fejlesztésekkel egyszerűsíti és gyorsabbá is teszi a munkát. Mindez nagyon jól jön, hiszen termékeikre egyre nagyobb igény van. Partnereiknek alkatrészeket készítenek és tűzvédelmi szolgáltatásokat is nyújtanak – tudatta a beol.hu.

A cég árbevétele 2021-ben csaknem 800 millió forint volt, s abban bíznak, hogy idén az 1 milliárdot is elérik – mondta el Szabó Géza ügyvezető igazgató.

Ifjabb Szabó Géza, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara dél-alföldi regionális programkoordinátora hozzátette, hogy exporttevékenységük folyamatosan emelkedett az elmúlt években. A Covid-járvány ellenére is jelentős növekedést értek el egy új, osztrák partner megrendeléseinek köszönhetően.

Dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az alapkőletételen arra hívta fel a figyelmet, hogy a bizonytalan helyzetekben csak fejlesztésekkel lehet előremenekülni – írta meg a beol.hu.

Fotó: beol.hu

B.A.
banner_mi_allo