Job - Állás - Karrier

Kozmetikai üzem nyílik Szolnokon

Új gyár nyílik az alföldi városban – 2020 elején megkezdődik a gyártás a K&P Chem szolnoki üzemében, amely kozmetikai termékeket készít majd.

Nemsokára indulhat a próbaüzem: felépült Szolnokon a kozmetikai alapanyagokat gyártó K&P Chem gyár, amely ténylegesen 2020 elején kezdi meg a gyártást.

Az 5,1 milliárd forintos beruházással elkészült Jász-Nagykun-Szolnok megyei üzemben olyan vállalatok számára készítenek majd alapanyagokat, mint az Unilever, a Henkel és a Procter&Gamble – tudatta a profession.hu.
 
kozmetikum_1

A szolnoki K&P Chem a görög Kapachim csoport első Magyarországon felépített egysége, de az anyacég már 10 éves tapasztalattal bír, gyógyszerek, szappanok, tisztítószerek és más vegyipari termékek alapanyagait állítják elő.

Eddig négy gyártóegységük van, Algériában, Marokkóban és Görögországban.

A Kapachim a kutatás-fejlesztéssel is nagymértékben foglalkozik. Azon kevés háztartási vegyipari vállalat egyike, amely saját szabadalmait adja el a világ nagy multinacionális cégeinek – írta meg a profession.hu.

A szolnoki cég a közép-kelet-európai piac nagyobb iparági szereplőinek szállít majd alapanyagokat és 50 új állást hoz létre a régióban – tudatta a lap.

B.A.
banner_mi_allo