Job - Állás - Karrier

Kutatás-fejlesztési és innovációs program indul Szombathelyen

Átfogó innovációs program veszi kezdetét a Vas megyei székhelyen az előttünk álló 3 esztendőben, melynek összértéke 1,2 milliárd forint.

Nagyszabású kutatás-fejlesztési és innovációs program veszi kezdetét Szombathelyen a TDK Hungary Components Kft. jóvoltából, 1,2 milliárd forint értékben – írta meg az MTI.

A vállalat 2300 embernek ad munkát a Vas megyei székhelyen, melyek fejlett autóipari igényeket elégítenek ki, nagyobb áramterhelhetőséggel és magasabb mágneses telítődési képességgel.
 
Nagyszabású fejlesztések várhatók a TDK-nál
Nagyszabású fejlesztések várhatók a TDK-nál

A termékek a technikai újításoknak hála nagyobb energiahatékonyságúak, s alacsonyabb környezeti terheléssel is járnak – tudatta az MTI.

December 4-én ugyanakkor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt is bejelentette, hogy a kormány 1,8 milliárd forinttal támogatja a TDK Components Kft. beruházását, melynek értéke 4,1 milliárd forint.

Ennek során új gyártósor készül majd, de fejlesztik a régit is, melynek célja, hogy a cég ki tudja elégíteni az új elektromos és hibrid autók termékigényeit is – írta meg az MTI.

Fotó: tdk-electronics.tdk.com

B.A.

 

banner_mi_allo