Job - Állás - Karrier

Kutatásfejlesztés és kapacitásbővítés Szombathelyen

Fejleszt a szombathelyi TDK Hungary Components Kft – innovációs kapacitásának és kutatásfejlesztésének növelése európai uniós támogatással valósul meg.

Több mint egymilliárd forint értékű beruházással növeli kutatásfejlesztését és innovációs kapacitását a TDK Hungary Components Kft elektronikai alkatrészt gyártó cég.

A magyarországi vállalat is a tokiói székhelyű TDK vállalatcsoport tagja, amely az információ- és kommunikációs technológia, a fogyasztói, az autóipari, illetve az ipari és fogyasztói elektronika területén látja el termékekkel vevőit – írta meg az MTI.
 
tdk_1

Projektjük során a hazai telephelyen, Szombathelyen fejlesztettek technológiákat és új termékeket. A beruházás részeként kifejlesztett, számos iparágban alkalmazott elektronikai alkatrészeket leginkább az export piacra készítik.

Az európai uniós támogatással megvalósuló beruházás során a cég infrastrukturális fejlesztést, eszközbeszerzést végez, de a támogatásból bér- és járulék- valamint anyagköltséget is fedeznek.

Szombathely leginkább az alumínium elektrolit kondenzátorok elsőszámú központja, ehhez értenek a leginkább – kondenzátorok széles választékát gyártják.

Az üzem 2500 foglalkoztat. Induktivitásokat készítenek, többek között fojtótekercseket és zavarszűrőket – adta hírül az MTI.

B.A.

 

banner_mi_allo