Job - Állás - Karrier

Magyarországon fejleszt az ismert indiai autógyártó

Több helyen is telephelyet fejleszt hazánkban, Kecskeméten pedig üzemcsarnokot is épít az indiai tulajdonban levő Samvardhana Motherson Group autóipari cég.

Komoly beruházás: 5,6 milliárd forintból fejleszt Magyarországon az indiai tulajdonban levő Samvardhana Motherson Group – a győri, mosonmagyaróvári, mosonszolnoki és túrkevei telephelyeket fejlesztik, Kecskeméten pedig új üzemcsarnokot hoznak létre – tudatta az MTI.


Több magyar városban is fejleszt az indiai autógyártó cég
Több magyar városban is fejleszt az indiai autógyártó cég


A beruházáshoz a magyar kormány is hozzájárult, 2,1 milliárd forintos támogatással. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Kecskeméten beszélt arról, hogy a Motherson cégcsoport szövetségese a magyar kormánynak a gazdasági kihívásokkal szembeni küzdelemben, melyek a koronavírus-járvány miatt zúdultak a világra.

Mint a külgazdasági és külügyminiszter elmondta: a munkanélküliség, az állások elvesztése elleni harcban azon vállalatok a legjobb szövetségesek, amelyek a körülmények ellenére újabb beruházásokat hajtanak végre, fejlesztenek és versenyképessé válnak, megőrizve a munkahelyeket és újakat is teremtve – írta meg az MTI.

Fotó: motherson.com

B.A.
banner_mi_allo