Job - Állás - Karrier

Mennyi a fizetési alap és miért?

Nem tudni, mennyi bért kell fizetni, mivel a tavaly megszavazott adótörvények részei még nem tisztázodtak. Az Alkotmánybíróság még nem döntött egyes paragrafusok sorsárol, így az ingatlanadóról és az elvárt bérről sem...

Az úgynevezett tevékenységre jellemző kereset megállapításánál az a szabály, hogy egy alkalmazott számára nem elég a minimálbért vagy annak dupláját fizetni, hanem annyit kell, amennyit az adott tevékenység piaci értéke képvisel. Azt ugyanakkor az indítványozók szerint szinte lehetetlen megállapítani, hol mennyi is a piaci érték, ha figyelembe vesszük a földrajzi elhelyezkedésből és szakmai tudásból adódó eltéréseket.

fizeté

A fizeté megszabásának törvényét még nem szabta meg az Alkotmánybíróság

 

Erre a bizonytalanságra válaszul az APEH először azt kommunikálta, hogy majd ő kiad egy listát, amiből fehéren-feketén kiderül, ki, milyen jövedelemmel számoljon. Később e lista összeállításának terhét ledobva magáról, már úgy tájékoztat az APEH, hogy a ",,tevékenységre jellemző kereset" meghatározását mindenki saját maga kell, hogy megállapítsa.

 

 kereset

 Mindenki saját maga határizza meg keresetét jelentette ki az APEH

 Hozzá kell azonban tenni, hogy a piaci ár meghatározására azért már jól bejáratott szabályok működnek, amelyek semmilyen szempontból nem alkotmányellenesek.

 

FS - MCOnet

 

Job Online - www.munkahely.biz

 

Szóljon hozzá a fórumon!

banner_mi_allo