Job - Állás - Karrier

Mesterséges intelligencia, robotika és kiberbiztonság az Óbudai Egyetemen

Napjainkban egyre fontosabbá válik a technológia használata, alkalmazása lassan szinte minden területen jelen van. Piacképes, gyakorlatorientált képzésekre van lehetőség az Óbudai Egyetemen, ahol a mesterséges intelligenciát, robotikát is tanulhatnak a hallgatók.  

Budapest egyik legfiatalabb egyetemének számít az Óbudai Egyetem, mégis, manapság minden harmadik mérnök innen kerül ki – írta a profession.hu.

Az intézménynek hét kara van, összesen 12 ezer hallgatót képeznek a műszaki, informatikai és gazdasági karon.

A hagyományok nagy szerepet játszanak az oktatásban, de kiemelt céljuk a kutatások és innovációk támogatása is, melynek nem kevés jelentős eredménye van.
 
Egyre fontosabb a mesterséges intelligencia, robotika és kiberbiztonság ismerete manapság
Egyre fontosabb a mesterséges intelligencia, robotika és kiberbiztonság ismerete manapság

Nemzetközi elismerést ért el az Óbudai Egyetem az egészségügyi informatika, a mesterséges intelligencia, a robotika, a kiberbiztonság terén is – ezekbe a területekbe is beleáshatják magukat a hallgatók – tudatta a profession.hu.

Az egyetem az elmúlt esztendőkben jelentős fejlesztési lehetőségekhez jutott, támogatást szerzett három tudományos és technológiai park kialakításásra is, ami egyedülállónak számít a teljes magyar felsőoktatásban.

Az intézmény minden képzési területen gyakorlatorientált, piacképes diplomát nyújt, magas színvonalon, a diákok így már tanulmányaik alatt tapasztalatot szerethetnek nagynevű vállalatoknál – írta meg a profession.hu.

B.A.
banner_mi_allo