Job - Állás - Karrier

Modern technológiák - 100 diáknak már lehetőséget adott a BMW duális képzés formában

Már megvannak azok a tanulók, akik a BMW-nél dolgozhatnak a későbbiekben – a gyár hároméves, duális szakképzési programja keretében választották ki őket.

Szeptemberben kezdetét veszi a BMW Group gyár duális szakképzési programja, amely 3 éves. Debrecenben már kiválasztották azt a 100 diákot, aki később náluk dolgozhat majd – írta meg a novekedes.hu.

Az épülő gyár területén megtartott sajtótájékoztatón kiderült, hogy cseppet sem volt egyszerű a válogatás, hiszen sok a megfelelően felkészült nebuló, aki a szakmája mellett elkötelezett.
 
Száz diák már részt vehet a BMW duális képzésében - Fotó: Facebook.com/drpappl
Száz diák már részt vehet a BMW duális képzésében - Fotó: Facebook.com/drpappl

A BMW három iskolából, a a Mechwart András, a Brassai Sámuel és a Beregszászi Pál technikumból választotta ki a diákokat.

A duális képzés keretében 4 szakmában kezdhetik el a tanulást a diákok. Ezek a gépjármű-mechantronikai technikus, a mechatronikai technikus, az elektronikai technikus, valamint az informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus – tudatta a novekedes.hu.

Amikor a 3 esztendő letelik, ezeknek a tanulóknak munkát kínálnak a gyárban.

A BMW 2023 márciusában 200. alkalmazottját vette fel, s jelenleg is állnak még nyitva pozíciók – írta meg a novekedes.hu.

Fotó: Facebook.com/drpappl

B.A.
banner_mi_allo