Job - Állás - Karrier

Munkahelyeket mentett a kormány

A kormány 2010-ben új forrásokat és új pályázatokat nyit meg a munkahelymegőrzés, és -teremtés érdekében. Szollár Domokos kormányszóvivő elmondása szerint a kabinet többek között munkaerő-piaci programokkal küzd a munkanélküliség ellen.

Szollár Domokos a pénteken nyilvánosságra hozott munkanélküliségi adatokra reagálva leszögezte, hogy a kormány többek között munkaerő-piaci programokkal küzd a munkanélküliség ellen, ezekkel eddig összesen 69.750 munkahely közvetlen támogatására nyílt lehetőség, közvetetten pedig 145.500 munkahelyet lehetett megőrizni és 2.300 új munkahelyet teremteni.

 

Szollár Domokos

Szollár Domokos képe

 

A foglalkoztatást segíti elő az Út a munkához program is, ennek segítségével közel 100.000, korábban tartósan munkanélküli ember kerülhetett vissza a munka világába. Hozzátette, hogy a program 2010-ben megnövelt forrásokkal folytatódik, a 2009-es költségvetésben 97 milliárd, a 2010-es költségvetésben 110 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra, és az összeg további 7,5 milliárd forint uniós forrással egészül ki.

 

-DS- MCOnet

 

Munkaerő Közvetítő - hunjob.hu

 

Szóljon hozzá a fórumon!

banner_mi_allo