Job - Állás - Karrier

Nagyobb jövedelem a szőlőtermelőknek – Új feldolgozó lesz a Balatonnál

Szőlőfeldolgozó épül Ordacsehiben – A Balaton Agrár Zrt. beruházása márciusban veszi kezdetét, célja, hogy a borvidék termelői nagyobb jövedelemhez juthassanak.

Új szőlőfeldolgozó épül a Balatonnál. Az Ordacsehiben megvalósuló beruházást a Balaton Agrár Zrt. viszi véghez, várhatóan 2022 márciusában indul – tudatta az MTI.

A teljes költsége csaknem 1 milliárd forint, ehhez azonban a cég nyert 464 millió forint támogatást az élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztésére szánt pályázaton: a Megújuló vidék, megújuló agrárium program keretében.
 
Új szőlőfeldolgozó épül a Balatonnál
Új szőlőfeldolgozó épül a Balatonnál

A feldolgozó a tervek szerint 2 év alatt épülne fel, s segítségével bor vagy a hűtött, szűrt must lesz előállítható, melyet külföldre is lehet majd szállítani – írta meg az MTI.

A fejlesztéssel az a cél, hogy a Balatonboglári borvidék szőlőtermelői nagyobb jövedelemhez jussanak a nagyobb hozzáadott érték előállításával – új lehetőséget kapnak a Dél-Balatoni és boglári borvidéki szőlősgazdák.

A vállalat, mely szőlőtermeléssel és többek között vetőmagelőállítással foglalkozik, jelenleg 30 állandó és 60 alkalmi dolgozóval működik – adta hírül az MTI.

B.A.

 

banner_mi_allo