Job - Állás - Karrier

Nem kevéssel nő az állami közszolgáltató vállalatoknál dolgozók fizetése

Hároméves bérmegállapodást ír alá a magyar kormány – a cél, hogy 15 százalékkal nőjenek a bérek az állami közszolgáltató vállalatoknál.

Hároméves bérmegállapodás teszi lehetővé, hogy emelkedjenek a fizetések az állami közszolgáltató vállalatoknál. A bérek 15 százalékkal nőnek majd 2021-23-ban, összesen 152 milliárd forintból – derült ki a nemzeti vagyok kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Mager Andrea sajtótájékoztatóján Budapesten.

A megállapodás aláírása a munkahelyek megőrzését is jelenti az olyan vállalatoknál, mint például a MÁV-Volán csoport, a Magyar Posta, a Nemzeti Vízművek, a NÚSZ vagy a GYSEV – írta meg az MTI.
 
Jelentősen nőnek a bérek az állami tulajdonú közszolgáltató vállalatoknál
Jelentősen nőnek a bérek az állami tulajdonú közszolgáltató vállalatoknál

Mager Andrea megemlítette, hogy a vasúti dolgozók bére 2016 és 2023 között összességében 70 százalékkal nőtt.

Az állami tulajdonú közszolgáltató vállalatoknál az átlag bruttó alapfizetések 11 esztendő leforgása alatt megduplázódtak. A bérek az infláció felett emelkedtek, 5-15 százalékkal az évtized második felétől – tudatta az MTI.

A miniszter kiemelte, hogy a kormány komoly hangsúlyt fektet a bérfelzárkóztatásra. A koronavírusjárvány első hulláma után készült akcióterv keretében vállalta, hogy megőrzi a munkahelyeket és újakat teremt a megszűnők helyett. Ma 4,5 millió ember dolgozik Magyarországon, mint a pandémia kezdetén – írta meg az MTI.

B.A.

 

 

banner_mi_allo