Job - Állás - Karrier

Nitrogénüzem ad új munkahelyeket Tiszaújvárosban

Petrolkémiai üzemet hoz létre a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen a MOL és a Thyssenkrupp – az 1,2 miliárd eurós beruházással új álláslehetőségek is adódnak majd a régióban élőknek.

Új üzem létesül Tiszaújvárosban. A MOL a Thyssenkruppal együttműködve petrolkémiai komplexumot épít, mely a már létező ipari üzemek mellett kap majd helyet – írta meg a profession.hu.

A tervek szerint 2021-ben indulna el. Az új gyár egy lényeges köztes terméket, ún. poliolt állít majd elő Közép- és Kelet-Európa poliuretánt felhasználó ágazatai részére. A gyártással közel 70 milliárd forinttal járul majd hozzá Magyarország GDP-jéhez.
 
tiszaujvaros_1

A hazánkban 30 éve jelenlévő Messer Hungarogáz Kft. ugyancsak részt vesz majd a nitrogén- és sűrített levegő üzem megépítéséhez – tudatta a profession.hu.

A Messer beruházásban való részvétele számára is mérföldkövet jelent, hiszen nagy jelentőségű on-site gázelőállító üzemre kapott megrendelést – Magyarországon ez lesz a legnagyobb teljesítmény létesítmény a saját kategóriájában.

Az üzem teljesen automatizált, a leginnovatívabb technológiákkal dolgozik, hogy kellően energiahatékony és környezetbarát legyen. Az on-site megoldás azért jó, mert a gázelőállítás egy helyszínen működhet az ipari létesítménnyel, ahol a végtermék előállításához felhasználják a gázt. A megoldás célja a termelés biztonsága és hatékonysága - tudatta a profession.hu.

Fotó: wikipedia

B.A.
banner_mi_allo