Job - Állás - Karrier

Nyugdíjba menetel az idén korengedménnyel

Ez talán az utolsó év, amikor még lehetőség van öt évvel korábbi korengedményes nyugdíjba menetelre. Bár a feltételek némileg szigorodtak, jelentős akadályt nem jelentenek.

Tavaly még semmilyen megkötés nem volt: mindazok, akiknek legfeljebb öt évük volt az irányadó 62 éves nyugdíjkorhatárig, korengedményes nyugdíjba mehettek. Az idén azonban kezdetét vette a korhatáremelés, ezért azok, akik idén élnének a korengedményes nyugdíj lehetőségével, már legkorábban 57 és fél éves koruktól kaphatják az ellátást.

 

Nyugdijasok

Ez talán az utolsó év, amikor még lehetőség van öt évvel korábbi korengedményes nyugdíjba menetelre

 

A korengedményes ellátás megállapításának szabályai hasonlók, mint az előre hozott nyugdíj esetén: tehát legalább 37 év szolgálati idő kell hozzá, a "teljes" nyugdíj feltétele pedig 40 év szolgálati idő.

 

Nyugdijas

A korengedményes ellátás megállapításának szabályai hasonlók, mint az előre hozott nyugdíj esetén

 

A korengedményes nyugdíj megítélésének feltétele, hogy a munkáltató a folyósítás megkezdése előtt egy összegben befizesse a nyugdíjalapba azt az összeget, amelyet volt munkavállalója ellátás címén az előre hozott nyugdíjra jogosító kor eléréséig kap majd. Ez azt jelenti, hogy az 1952-ben és 1953-ban született férfiak esetében 60,5 illetve 61 éves korig kell kifizetni nyugdíjuk összegét.

 

-DS- MCOnet

 

Munkaerő Közvetítő - hunjob.hu

 

Szóljon hozzá a fórumon!

banner_mi_allo