Job - Állás - Karrier

Okoslaborban fejleszthetők a digitális kompetenciák Hatvanban

Okoslabort adtak át a Heves vármegyei városban. A Hatvani Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban kialakított létesítmény nagy lehetőség a hallgatóknak a technológiák megismerésére és a digitális kompetenciák fejlesztésére.

Ipari környezetben alkalmazott technológiákat ismerhetnek meg és digitális kompetenciákat fejleszthetnek a diákok a Hatvani Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban, ahol okoslabort adott át közös projektként Hatvan városa, a Bosch és a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) – tudatta az iparicegek.hu.

Okoslaborban fejleszthetők a digitális kompetenciák Hatvanban (képünk illusztráció)
Okoslaborban fejleszthetők a digitális kompetenciák Hatvanban (képünk illusztráció)
 
Az oktatóközpontot a legkorszerűbb, Ipar 4.0-és eszközökkel szerelték fel. Célja, hogy a projektben résztvevőknek versenyképes tudást nyújtson és felkészítése őket a jövő munkahelyeire.

Az okoslaborban a legmodernebb technológiákat alkalmazzák – leginkább olyan eszközöket, amelyek megtalálhatók a Bosch hatvani gyárában is.

A hallgatók a gyártási és az anyagáramlási folyamatokról mesterséges intelligencia, digitális iker (vagyis a valós folyamatok digitálisan nyomon követhető másával) segítségével, illetve az okosgyártás során használt technológiákkal tanulhatnak – írta meg az iparicegek.hu.

B.A.
banner_mi_allo