Job - Állás - Karrier

Oltóanyag-üzemet építenek Debrecenben

Kísérleti oltóanyag-üzem és innovációs központ jön létre a Hajdú-Bihar megyei székhelyen. Az alapkő-letétel már meg is történt a debreceni ipari parkban.

Csaknem 8 milliárd forintból épül meg Debrecenben egy kísérleti oltóanyag-üzem és innovációs központ, melynek alapkövét június 9-én tették le az ipari parkban.
Az ünnepségen részt vett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, aki kiemelte: Debrecenben együtt van jelen a megfelelő gazdasági és innovációs környezet, s erre jó bizonyíték az is, hogy a városban a BMW autógyár is beruházott – írta meg a profession.hu.
 
Debrecen élen jár a kutatás terén
Debrecen élen jár a kutatás terén

A Debreceni Egyetem a vakcina- és gyógyszerfejlesztésben élen jár, s ez nagy segítséget jelent majd a leendő oltóanyaggyárnak – hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve, hogy Debrecen nincs egyedül az innovációt tekintve, hiszen a helyi egyetemet választotta partneréül a neves Massachusetts Institute of Technology (MIT), vagyis a Massachusetts-i Technológiai Intézet.

Hazánkban egyedülálló innovációs pláza készül, melyben elsősorban egészségipari és járműipari kutató laboratóriumok működnek majd – mondta el Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora – tudatta a profession.hu.

Papp László polgármester kiemelte, hogy ma Debrecen Magyarország egyik gazdasági motorja és innovációs központja, ami a város és az egyetem közös sikere – írta a profession.hu.

Fotó:

B.A.

 

banner_mi_allo