Job - Állás - Karrier

Propilénüzem hoz 300 munkahelyet Tiszaújvárosba

Háromszáz munkahelyet teremt a Mol Petroklémiai Zrt. 65 milliárd forintos beruházása Tiszaújvárosban, ahol propilénüzemet hoznak létre.

Háromszáz új munkahelyet teremt Tiszaújvárosban a Mol Petrolkémiai Zrt. A vállalat 65 milliárd forint értékű zöldmezős fejlesztéssel hoz létre propilénüzemet – tudatta az MTI.

Az új üzem 100 ezer tonna propilént állít majd elő, amellyel nagymértékben fedezi a Mol vegyipari alapanyagigényét, növelve a vállalat öneállátását – mondta el Hernádi Zsolt, a Mol elnöke.
 
Propilénüzem hoz 300 munkahelyet Tiszaújvárosba
Propilénüzem hoz 300 munkahelyet Tiszaújvárosba

A gyár biztosítja majd az épülő poliol komplexum részére is a propilént, mellyel Tiszaújváros vegyipari fővárossá válhat a régióban – írta az MTI.

A két üzem létrehozásával több ezer ember jut munkához, s hosszútávon is versenyképesek lesznek a munkahelyek.

Az új propilén üzem megépítése a Mol-csoport frissített Shape Tomorrow 2030+ stratégiájának része, a fejlesztés segítségével ugyanis a vállalat fokozatosan képes lesz emelni a nem motorüzemanyag típusú termékek arányát.

Nemcsak 300 új munkahely jön létre az új gyárral – a következő esztendőkben csaknem 4,5 milliárd dollárt szán a Mol olyan beruházásokra, amelyek hatására Tiszaújvárosból a régió elsőszámú vegyipari központja válik – adta hírül az MTI.

Fotó: molgroupchemicals.com

B.A.
banner_mi_allo