Job - Állás - Karrier

Sárospatakon teremt 30 munkahelyet egy szerszámgyártó

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében épít új gyárat a SK-Precíziós Szerszámgyártó Kft. A beruházás 30 új munkahely létrehozását teszi lehetővé.

Csaknem 30 új munkahelyet teremt Sárospatakon egy új beruházás. A városban az SK-Precíziós Szerszámgyártó Kft. épít új gyárat – tudatta az MTI.

A létesítményt 2 milliárd forintból hozzák létre, s várhatóan 2023 végéig készül el. Nemcsak Sárospatak gazdasági erejét erősíti – azoknak a pályakezdőnek is lehetőséget kínál majd, akik a régióban tanulnak felsőoktatási intézményekben.

Az SK-Precíziós Szerszámgyártó Kft. családi vállalkozás, mely 50 éve indult, menedzsmentjük és vezetési struktúrájuk is stabil. Növekedésük töretlen – írta az MTI.
 
Csaknem 30 új munkahelyet teremt Sárospatakon az új beruházás
Csaknem 30 új munkahelyet teremt Sárospatakon az új beruházás

Azért döntöttek Magyarország mellett, mert előtérbe helyezik a gyártás biztonságát. Ez lesz a német vállalat első üzeme Németországon kívül.
Karl Schüssler vezérigazgató elmondta, hogy a Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency) segített a sárospataki befektetés megtervezésében, minden tekintetben.

A cég 30 korszerű CNC-gépet szerez majd be 6 millió euró értékben, s évente 200 ezer terméket szeretnének legyártani. Jelenleg 75 emberrel dolgoznak, de a beruházás 30 új munkahelyet is teremt majd – tudatta az MTI.

Fotó: Facebook/Sárospatak

B.A.
banner_mi_allo