Job - Állás - Karrier

Településőrök alkalmazása mindenfele

A Rend és biztonság elnevezésű új foglalkoztatási tervel rukkoltak elő az igazságügyi tárca. Számításaik szerint 2600-ra nő a településőrök száma az idei évben.

A költségvetése körülbelül 3 milliárd forintra tehető melyből 2,1 milliárdot az igazságügyi tárca költségvetéséből, a fennmaradó részt központi forrásból biztosítják.

 

Polgárőrök

A tavai évben 1.742 településőr foglalkoztattak

Egyre több önkormányzat jelezte támogatási igényét, esősorban Baranya, Szabolcs és Zala megyékből. A tavai évben 864 önkormányzat igényelt támogatást 1.742 településőr foglalkoztatására.

 

Polgárőrök

Az idei évben 2.600-ra nő a településőrök száma a számitsok szerint

Ha a tervben resztvevők vállalják, hogy három hónapon belül közterület-felügyelői szakképesítést szereznek és az önkormányzat köztisztviselőként foglalkoztatja őket, akkor a minisztérium havi 100 ezer forintot és az összeg járulékait fizeti. Ha munkaszerződéssel foglalkoztatnak valakit, akkor a 73.500 forintot és járulékait fizeti a minisztérium. Mindkét esetben megkapják a településőrök az egyszeri, 80 ezer forintos úgynevezett felszerelési költséget. A harmadik lehetőség, ha közcélú munka keretében foglalkoztatják a településőrt, ebben az esetben csak a felszerelési költséget fizeti a tárca.

 

Térfigyelő kamera

Az idei évben duplájára emelkedik a térfigyelő kamerák száma

A térfigyelő kamerák telepítéséről meg annyit hogy számuk 1.500-ról 3.000-re nő, hisz első hogy a közrend és köznyugalom biztosított legyen.

 

-FS- MCOnet

 

Munkaerő Közvetítő – www.hunjob.hu

Szóljon hozzá a fórumhoz!

banner_mi_allo