Job - Állás - Karrier

Több 100 új állást töltöttek be a Volánbusznál

Áprilisban és májusban egyaránt bővítette dolgozói létszámát Magyarország egyik legnagyobb állami vállalata, a Volánbusz.

Két egymást követő hónapban is bővítette munkavállalóinak számát hazánk harmadik legnagyobb állami vállalata: így jelenleg 280 új munkatárs dolgozik a Volánbusznál – írta meg a profession.hu.

A buszvezetők létszáma 166-tal nőtt. A járatkapacitás csupán kismértékben, 10 százalékkal csökkent azzal, hogy átálltak a tanszüneti menetrendre. A Volánbusz valamennyi munkatársára szükség volt a személyszállítási feladatok ellátása során. Elbocsátás nem történt, sőt állandóan vettek fel új embereket – tudatta a profession.hu.
 
volanbusz_1

A Volánbusz közölte, amellett, hogy a munkahelyeket megtartották és bővítettek, a társaság végrehajtotta a bérmegállapodásba foglalt vállalásokat, melyeket 2020-ban megtett. A fizetések így 10 százalékkal emelkedtek, s segítik a nehéz helyzetbe került dolgozókat is.

A cégnél, amely 2019 októbere óta országos szolgáltatóként működik, 19.066-an tevékenykednek – írta meg a profession.hu.

Fotó: volanbusz.hu

B.A.
banner_mi_allo