Job - Állás - Karrier

Több mint 100 támogatott képzés indul

Támogatott képzések közül válogathat egy vállalkozói információs portálon, akinek állása veszélybe került a koronavírus-helyzet miatt.

Több mint száz támogatott képzés indul. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter bejelentette, hogy vállalkozói információs portált hoztak létre vali.ifka.hu címen, melynek egyik menüpontjában megtalálhatók a segítséget jelentő képzések: olyan embereknek, akik úgy érzik, a koronavírus miatt kialakult helyzetben átképzésre van továbbképzésre lenne szükségük – írta meg a profession.hu.

A szabaddá vált munkavállalók távoktatási formában vehetnek részt a tovább- vagy átképzéseken. Mint Palkovics kiemelte, főleg az informatikai területen lehet új dolgozókra szükség. Az állam a képzések díjának 95 százalékát átvállalja, míg az álláskeresők jogosultak kamatmentes felnőttképzési diákhitelre.
 
tanulo_felnott_1

Az egyetemi hallgatók egyszeri és szabadfelhasználású, 500 ezer forintos kamatmentes diákhitelt vehetnek igénybe – tudatta a profession.hu.

Az oldalon, ahol a képzésekről tájékozódni lehet, 6 térítésmentes és 129 térítésköteles tanfolyam található meg. A képzések egy részéhez nem szükséges előképzettség, vagy csupán alapképzettség kell. Középfokú végzettség a feltétele 66 tanfolyamnak, 4 képzés pedig felsőfokút igényel.

Nyelvtanfolyamok is vannak a kínálatban. Az angol és német mellett szlovák, román, horvát, török, portugál, norvég, svéd, koreai és a kínai nyelveket is tanulhat a jelentkező.

Nagy mennyiségben találnak az érdeklődők a képzések között informatikus, programozó, fejlesztő tanfolyamokat, mivel ezeken a területeken nő a munkaerőigény – írta meg a profession.hu.

Tanulhatnak azonban a jelentkezők pénztárkezelést, eladói ismereteket, logisztikát, de lehet jelentkezni szakácsnak, kőművesnek vagy akár sajtkészítőnek is – tudatta a portál.

B.A.
banner_mi_allo