Job - Állás - Karrier

Több mint 2 ezer munkahelyet teremt egy beruházás Iváncsán

Közel 700 milliárd forintos beruházás valósul meg a Fejér megyei településen az SK Innovation vállalat jóvoltából, amely 2500 munkahelyet hoz magával.

Új akkumulátorgyárat épít Iváncsán a dél-koreai SK Innovation – a vállalat 681 milliárd forintos fejlesztésével 2500 embernek ad munkát Fejér megyében. A cég az elektromos akkumulátorok gyártása terén Dél-Korea legnagyobb energetikai, vegyipari vállalatának számít, s világszinten is vezető szerepet tölt be – adta hírül az MTI.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: az SK Innovation már rendelkezik két gyárral Komáromban, ám döntésük értelmében egy harmadikat is létesítenek Magyarországon. Itt elektromos autókba való akkumulátorokat gyártanak majd.
 
Több mint 2 ezer munkahelyet teremt Iváncsa térségében az SK Innovation
Több mint 2 ezer munkahelyet teremt Iváncsa térségében az SK Innovation

A 2,3 milliárd dollár értékű fejlesztés igen komoly, s hazánkban még soha nem is volt példa ekkora, első ütemű zöldmezős beruházásra – tudatta az MTI.

A fejlesztéssel összefüggő munkálatok 2021 harmadik negyedévében vennék kezdetüket, első lépésben ez csaknem 700 ezer négyzetmétert érint. Szijjártó Péter megjegyezte, hogy mivel egy ekkora gyár építéséhez szükséges az infrastruktúra-fejlesztés, a dunaújvárosi járásban a kormány kiemelkedő közlekedési és energetikai infrastruktúra-fejlesztési programot hajt végre.

Azzal, hogy létrejön a gyár, az Iváncsán és környékén működő cégek számára is új beszállítási lehetőségek jönnek létre, a 2500 munkahely mellett – írta meg az MTI.

Fotó: skbhungary.com

B.A.
banner_mi_allo