Job - Állás - Karrier

Több munkahely jön létre Oroszlányban

A kontinens legjelentősebb víztisztító membrán-gyártó egysége lehet Oroszlányban, ahol a francia SUEZ cégcsoport fejleszti telephelyét.

Közel 30 millió euró értékű beruházást indít Oroszlányban a francia SUEZ cégcsoport – ezzel a Komárom-Esztergom megyei városban a kontinens legnagyobb víztisztító membrán-gyártó egysége jöhet létre – adta hírül a profession.hu.

Az oroszlányi üzem a SUEZ Water Technologies & Solutions üzletágához tartozik - speciális víz- és szennyvíztisztítási technológiákat és gépeket gyártanak, melyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy megküzdjünk a globális ivóvízhelyzettel.

A SUEZ csoport elindulása egészen 1858-ba vezethető vissza, amikor megnyílt a Szuezi-csatorna. Székhelye Párizsban van, s napjainkban 450 ezer ügyféllel bír és 90 ezer embert foglalkoztat – tudatta a profession.hu.
 
oroszlany_1

Az elmúlt esztendőben 7,6 milliárd köbméter ivóvizet állított elő és 1,17 milliárd köbméter szennyvizet kezelt.

Öt divízóval rendelkezik, ezek közül a Water Technologies & Solutions érintett az oroszlányi beruházásban – írta meg a profession.hu.

Az oroszlányi egység 2003 végén jött létre – az elmúlt másfél évtizedben több mint 130 millió euró értékű beruházásokat sikerült megvalósítani Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy hazánkban működik a világ egyik legjelentősebb olyan gyára, mely ultraszűrő víztisztító membránokat állít elő s jelenleg 1200 alkalmazottat foglalkoztat.

Oroszlányból főként modern, saját fejlesztésű SUEZ membrán technológiákon alapuló, speciális víz- és szennyvíztisztító megoldások és gépek kerülnek ki. Az itt előállított termékeket a többi között ivóvíz- és ipari víz előállító berendezésekbe, kommunális és ipari szennyvíztisztító berendezésekbe szerelik be. Készülnek továbbá termékek az ENSZ és a NATO által is alkalmazott, gyors reagálású, nagy hatékonyságú víz- és szennyvíztisztító berendezésekbe – írta meg a profession.hu.

A vállalat ugyanakkor kutató-fejlesztő központot is működtet Oroszlányban és Tatabányán.

Az új beruházás célja Európa legnagyobb víztisztító membrán-gyártó létesítmény létrehozása – tudatta a profession.hu.

Fotó: maviz.org

B.A.
banner_mi_allo