Job - Állás - Karrier

Több német vállalat is bővít hazánkban

További magyarországi beruházás mellett tette le a voksát újabb három vállalat – a német cégek bővítésével 1770 munkahely kerül biztonságba.

Összesen 4 milliárd forint értékben bővít 3 német cég Magyarországon: a Beurer, a Mahle és a Villeroy & Boch. A beruházáshoz a magyar kormány is hozzájárult, 1,2 milliárd forintos támogatással – mellyel összességében 1770 munkahely védhető meg – írta meg a profession.hu.
 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházással kapcsolatban elmondta: az említett német vállalatok 80 százalék feletti exporthányaddal működnek hazánkban, vagyis azzal, hogy új beruházásokat hajtanak végre, a magyar export is növekedni fog.
 
Egyik német cég a három közül - számos egészségügyi terméket gyárt a Beurer Hungária Kft.
Egyik német cég a három közül - számos egészségügyi terméket gyárt a Beurer Hungária Kft.

A Veszprémben levő Beurer-Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója, Soós Csaba megjegyezte, orvosi eszköz-kínálatuk új termékekkel is bővül. A Balassagyarmaton működő Mahle Compressors Hungary Kft. vezetője, Szalay György arról beszélt, hogy kapacitásukat újabb gépekkel növelik, s újabb tevékenységeket is hoznak ezzel a magyar gyárba – tudatta a profession.hu.

A Villeroy & Boch Magyarország Kft. ügyvezetője pedig beszámolt róla, hogy a beruházás során technológiai újításokat hajtanak végre, ezzel hatékonyságuk és termelékenységük is emelkedni fog – írta meg a profession.hu.

Fotó: beurer.com /Facebook - Beurer

B.A.
banner_mi_allo