Job - Állás - Karrier

Többszáz új munkahelyjön létre Veszprém megyében

Csaknem 6 milliárd forintos beruházás valósul meg Veszprém megyében a Knapp Hungary Kft. jóvoltából, mellyel több száz új álláslehetőséget kapnak a helyiek.
Nagyszabású beruházás valósul meg Veszprém megyében, közel 6 milliárd forintból, melyhez a magyar kormány 1,4 milliárd forintos támogatást nyújt - tudatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Nemesvámoson.  A Knapp Hungary Kft. jóvoltából 500 új munkahely jön létre – írta meg az MTI.

Az MTD Hungária Kft. bezárását követően 456 ember maradt munka nélkül Nemesvámoson, ahol egy 90 ezer négyzetméteres terület is gazdátlanná vált ezzel. Itt jönne létre az új beruházás a munkahelyekkel együtt.
 
Új munkahelyek jönnek létre Veszprém megyében
Új munkahelyek jönnek létre Veszprém megyében

Veszprém megyére nézve ugyancsak jó hír, hogy 450 millió forintos beruházást indított el a Nass Magnet Hungária Kft is, 225 milliós kormányzati támogatással. A cég 367 munkahely stabilitását tette ezzel lehetővé – adta hírül az MTI.

A megyében egyébként összesen 50 milliárd forintos összértékű beruházások zajlanak, melyekről a vállalatok tulajdonosai még a koronavírus-járvány alatt döntöttek.  A kormány 18 milliárdos támogatást nyújtott ehhez, s összességében 12 ezer munkahely védelme lett biztosítva – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter.

Eközben Veszprémben a Beurer Hungária Kft. is nemrég adta át új csarnokát. A vállalat 30 éve ad megélhetési lehetőséget közel 300, a régióban élő családnak – tudatta az MTI.

B.A.
banner_mi_allo