Job - Állás - Karrier

Tovább emelkedett a foglalkoztatottság hazánkban

Tovább nőtt Magyarországon a foglalkoztatottság, a szomszédban dúló háború és a szankciók negatív hatásai ellenére – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Nyolcadik hónapja 4,7 milliós szinten van hazánkban a foglalkoztatottság – a munkanélküliség ezzel szemben a 4 százalékot sem éri el – tudatta az MTI a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján.

A KSH számai azt jelzik, hogy a foglalkoztatott emberek 2023 januárjában még többen lettek: tavalyhoz képest 46 ezerrel nőtt a számuk, 4 millió 699-en vannak. A munkanélküliek aránya 3,9 százalék – írta az MTI.

Magyarország foglalkoztatottsági rátája így továbbra is az Európai Uniós átlag felett van. A munkanélküliségi ráta az unióban a hatodik legjobb.
 
Tovább emelkedett a foglalkoztatottság hazánkban
Tovább emelkedett a foglalkoztatottság hazánkban

Az adatok alapján a kormányzati intézkedési képesek voltak védelmet nyújtani a teljes foglalkoztatottság szempontjából, hatásosnak bizonyultak – adta hírül az MTI.

A kedvező helyzet fenntartása érdekében 2023-ban szükséges elkerülni a recessziót, az inflációt pedig év végére egyszámjegyűre kell mérsékelni.

Ebből a célból a kormány támpgatja az energiaintenzív kis- és középvállalkozásokat, valamint olcsó hitelt nyújt a Száchenyi Kártya Program és a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram segítségével. Dolgoznak egy új tőkeprogram kialakításán is – tudatta az MTI.

B.A.
banner_mi_allo