Job - Állás - Karrier

Tudományos park alakul Veszprémben

Közös tudományos parkot alapít a Tungsram és a veszprémi Pannon Egyetem az okos város pályázat keretében.

Megállapodott egymással a Tungsram világítástechnikai cég és a veszprémi Pannon Egyetem. Ennek keretében szélesítik a kutatás-fejlesztést, az energetikai pályázatok és az oktatás terén is nagyobb mértékűvé válik az együttműködés a résztvevők között – adta hírül az MTI.

A korábbi esztendőkben is volt már együttműködés közöttük, de ezt most magasabb szintre kívánják emelni – hangsúlyozta Pongrácz Ferenc, a Tungsram Operations Kft. innovációért felelős ügyvezető igazgatója. Ennek részeként okos város pályázatot hoztak létre közösen, s a Tungsram szerepet vállal az egyetem tudományos parkjának megvalósításában is – tudatta az MTI.
 
Magasabb szinten működik együtt a Pannon Egyetem és a Tungsram
Magasabb szinten működik együtt a Pannon Egyetem és a Tungsram

A konkrét lépéseket ennek létrehozására várhatóan 2021 második felében teszik meg.

Ami az együttműködést illeti, Pongrácz kiemelte, hogy a világítástechnikai cég és az egyetem fény- és színtan kutatólaboratóriuma közös méréseket végez és szakmai ismeretekkel is segítik egymás munkáját. A Tungsram a Pannon Egyetem duális képzési partnere – írta az MTI.

Az egyetem rektora, Gelencsér András hangsúlyozta, hogy vidéki egyetemként az intézmény számára különösen fontos együttműködni a nagyvállalatokkal. Az egyetem évtizedek óta odafigyel a környezeti szempontok érvényesítésére, a Tungsrammal való együttműködésüknél is igen lényeges szempont a fenntarthatóság.
Csillag Zsolt, az egyetem kancellárja azt is kiemelte, hogy az intézmény kutatási területeihez kiválóan illeszkednek a világítástechnikai cég versenyképes megoldásai – tudatta az MTI.

Fotó: Instagram/pixabay

B.A.
banner_mi_allo