Job - Állás - Karrier

Új fejlesztési stratégia

Csókán új fejlesztési stratégiától várják a mezőgazdasági és ipari termelés növekedését. Elkészült Csóka község 2010–2020 közötti időszakra szóló fenntartható fejlesztési terve. A dokumentumról a legösszetettebb feladat volt a község szociális-gazdasági helyzetének az áttekintése, mert Csóka község az ország legfejletlenebb községei közé tartozik.

Aggasztóak azok a tények, hogy csóka területén igen nagy a munkanélküliség a legtöbb ember szakképzetlen és még az általános iskolát se fejezte be. Megnehezíti a munkába állást az is, hogy a munkát keresők fele már elmúlt 40 éves, 27 % pedig már az ötvenedik életévét is betöltötte.

 

Alulképzettség

Az emberek nagy része alulképzett

Olyan termelési kapacitások létesítésére lenne szükség, amelyek képesek lennének nagyobb számú szakképzetlen munkaerőt alkalmazni. Ezért is az elsődleges cél a mezőgazdasági termelés fellendítését, a termelőföldek tagosítása, ami a termelők előnyére válhat, ha dinamikusabban foglalkoznak a mezőgazdasági termeléssel.

 

Mezőgazdaság

Elsődleges cél a mezőgazdasági termelés fellendítése

 

Új irányba kell terelni a vállalkozó kedvet, mások a piac igényei. A termelői és szolgáltató létesítmények, a magánvállalkozások számára kedvező feltételeket kínálnak.

 

 

-DS- MCOnet

 

Munkaerő Közvetítő - hunjob.hu

 

Szóljon hozzá a fórumon!

banner_mi_allo