Job - Állás - Karrier

Új gépjárműtechnológiai fejlesztőközpont nyílt Budapesten

Új fejlesztőközpontot alakított ki a fővárosban a Bosch, megnyílt a Bosch Budapest Innovációs Kampusz.

Átadták a fővárosban az új gépjárműtechnológiai fejlesztőközpontot, Bosch Budapest Innovációs Kampusz néven – tudatta az iparicegek.hu.

A 90 ezer négyzetméteres komplexumban 1800-an dolgoznak majd, 14 ezer négyzetméternyi kutató- és tesztlabort alakítanak ki, valamint egyedien felszerelt műszeres tesztpályát. A létesítményben hatalmas mérőkamrákkal rendelkező, csúcstechnológiás tesztcsarnokot is létrehoznak.
 
Új fejlesztőközpontot alakított ki a fővárosban a Bosch
Új fejlesztőközpontot alakított ki a fővárosban a Bosch

Az új kampusz a Bosch-csoport egyik legjelentősebb autóipari fejlesztési központja Európában, amely a vállalat elektromobilitási és automatizált vezetési megoldásai fejlesztésében kiemelkedő szerepet kapott.

Az új központot azért hozták létre, mert a Bosch-csoport magyarországi növekedése dinamikus és számos újgenerációs fejlesztési projekttel rendelkeznek – mondta el dr. Szászi István, aki a Bosch-csoport vezetője hazánkban és az Adriai régióban.

Az építkezés 2018-ban kezdődött el és a közelmúltban adták át az épületet. Csaknem 3 ezren dolgoznak a Gyömrői úti létesítményben – írta meg az iparicegek.hu.

Fotó: bosch.hu

L.A.
banner_mi_allo